Dataratas-logo
Kotisivujen markkinointi ja hakukoneoptimointi

Kotisivujen markkinointi ja hakukoneoptimointi - kuinka saada asiakkaat löytämään verkkosivustosi

Kotisivut ovat nykyään tärkeä osa yritysten ja organisaatioiden markkinointia. Ne tarjoavat mahdollisuuden esitellä yrityksen tai organisaation tuotteita tai palveluita, kertoa yrityksen tarinaa ja tavoittaa uusia asiakkaita.

Kotisivujen markkinoinnilla ja hakukoneoptimoinnilla voidaan parantaa kotisivujen näkyvyyttä verkossa ja saada asiakkaat löytämään ne helpommin.

Kotisivujen markkinointi

Kotisivujen markkinointi tarkoittaa toimenpiteitä, joilla pyritään lisäämään kotisivujen näkyvyyttä verkossa ja saamaan asiakkaat vierailemaan niillä. Kotisivujen markkinointia voidaan toteuttaa esimerkiksi seuraavilla tavoilla:

 1. Sisältömarkkinointi: Kotisivuille luodaan laadukasta ja relevanttia sisältöä, joka kiinnostaa kohdeyleisöä. Sisältöä voidaan jakaa esimerkiksi sosiaalisessa mediassa, blogeissa ja muissa verkkopalveluissa.
 2. Verkkomainonta: Kotisivuille ostetaan mainostilaa esimerkiksi hakukoneissa, sosiaalisessa mediassa tai muilla verkkosivustoilla.
 3. Sähköpostimarkkinointi: Kotisivuilla vieraileville asiakkaille lähetetään sähköpostia esimerkiksi uusista tuotteista tai tarjouksista.

1. Sisältömarkkinointi: Mitä se on ja miten se toimii?

Sisältömarkkinointi on markkinointistrategia, joka keskittyy laadukkaan ja relevantin sisällön luomiseen ja jakamiseen kohdeyleisölle. Sisältömarkkinoinnin tavoitteena on rakentaa luottamusta ja tunnettuutta yritykseen tai organisaatioon sekä houkutella uusia asiakkaita.

Sisältömarkkinointia voidaan toteuttaa monin eri tavoin, esimerkiksi:

 • Blogikirjoitukset: Blogikirjoitukset ovat loistava tapa jakaa tietoa yrityksen tai organisaation tuotteista tai palveluista. Ne ovat myös hyvä tapa rakentaa luottamusta ja tunnettuutta yrityksen asiantuntemusta kohtaan.

 • Videot: Videot ovat suosittu tapa tavoittaa uusia asiakkaita. Ne ovat myös tehokas tapa kertoa yrityksen tarinaa ja osoittaa, kuinka yrityksen tuotteet tai palvelut voivat auttaa asiakkaita.

 • Podcastit: Podcastit ovat loistava tapa tavoittaa kohdeyleisön, joka on kiinnostunut tietystä aiheesta. Ne ovat myös hyvä tapa rakentaa yhteisöä yrityksen ympärille.

 • E-kirjat: E-kirjat ovat hyvä tapa tarjota asiakkaille lisäarvoa. Ne voivat olla esimerkiksi ohjeita, oppaat tai tarinat.

 • Valokuvien ja videoiden jakaminen sosiaalisessa mediassa: Sosiaalinen media on loistava tapa jakaa sisältöä kohdeyleisölle. Se on myös hyvä tapa luoda vuorovaikutusta asiakkaiden kanssa.

Sisältömarkkinoinnin onnistuminen riippuu siitä, että luotu sisältö on laadukasta ja relevanttia kohdeyleisölle. Sisältön tulee olla myös mielenkiintoista ja hyödyllistä, jotta se saa asiakkaat palaamaan sen pariin.

Sisältömarkkinoinnin hyödyt:

 • Lisää näkyvyyttä: Sisältömarkkinointi auttaa yritystä tai organisaatiota näkymään paremmin verkossa. Se voi auttaa yritystä sijoittumaan korkeammalle hakukoneiden hakutulossivuilla ja kasvattamaan liikennettä verkkosivuille.
 • Rakentaa luottamusta ja tunnettuutta: Sisältömarkkinointi auttaa yritystä rakentamaan luottamusta ja tunnettuutta kohdeyleisön keskuudessa. Se voi auttaa yritystä osoittamaan, että se on asiantunteva ja luotettava toimija.
 • Houkuttaa uusia asiakkaita: Sisältömarkkinointi voi auttaa yritystä houkuttelemaan uusia asiakkaita. Se voi auttaa yritystä tarjoamaan asiakkaille arvokasta tietoa ja apua heidän tarpeisiinsa.

Jos haluat parantaa yrityksesi tai organisaatiosi markkinointia, kannattaa harkita sisältömarkkinoinnin hyödyntämistä. Sisältömarkkinointi on tehokas tapa rakentaa luottamusta ja tunnettuutta sekä houkutella uusia asiakkaita.

2. Verkkomainonta: Mitä se on ja miten se toimii?

Verkkomainonta on mainontaa, joka hyödyntää internetiä. Se on tehokas tapa tavoittaa uusia asiakkaita ja kasvattaa liiketoimintaa. Verkkomainontaa voidaan toteuttaa monin eri tavoin, esimerkiksi:

 • Hakukonemarkkinointi (SEM): Hakukonemarkkinointi on mainontaa, joka näkyy hakukoneiden hakutulossivuilla. Hakukonemarkkinointia voidaan toteuttaa esimerkiksi hakusanamainonnan, maksettujen hakutulosten tai paikallisen hakumarkkinoinnin avulla.
 • Display-mainonta: Display-mainonta on mainontaa, joka näkyy verkkosivustoilla, blogeissa ja muissa verkkopalveluissa. Display-mainontaa voidaan toteuttaa esimerkiksi bannerimainonnan, videomainonnan tai rich media -mainonnan avulla.
   
 • Sähköpostimarkkinointi: Sähköpostimarkkinointi on mainontaa, joka lähetetään sähköpostitse kohdeyleisölle. Sähköpostimarkkinointia voidaan käyttää esimerkiksi uutiskirjeiden, tarjousten tai kampanjoiden lähettämiseen.
   
 • Sosiaalisen median mainonta: Sosiaalisen median mainonta on mainontaa, joka näkyy sosiaalisen median kanavissa, kuten Facebookissa, Instagramissa ja Twitterissä. Sosiaalisen median mainontaa voidaan käyttää esimerkiksi kohdennettujen mainosten, mainoskampanjoiden tai live-lähetysten lähettämiseen.

Verkkomainonnan tavoitteena voi olla esimerkiksi:

 • Lisätä näkyvyyttä: Verkkomainostus voi auttaa yritystä tai organisaatiota näkymään paremmin verkossa ja tavoittamaan uusia asiakkaita.
 • Kasvattaa liikennettä: Verkkomainostus voi auttaa yritystä tai organisaatiota ohjaamaan liikennettä verkkosivuille, blogiin tai muihin verkkopalveluihin.
 • Lisätä myyntiä: Verkkomainostus voi auttaa yritystä tai organisaatiota lisäämään myyntiä ja kasvattamaan liiketoimintaa.

Verkkomainonnan onnistuminen riippuu siitä, että mainoskampanjat on suunniteltu ja toteutettu huolellisesti. Mainosten tulee olla kohdennettuja, relevantteja ja houkuttelevia, jotta ne saavuttavat halutun tavoitteen.

Verkkomainonnan hyödyt:

 • Kohdentaminen: Verkkomainontaa voidaan kohdentaa hyvin tarkasti, jolloin mainokset näytetään vain niille ihmisille, jotka ovat todennäköisimmin kiinnostuneita niistä.
 • Mitattavuus: Verkkomainontaa voidaan mitata tehokkaasti, jolloin yritys tai organisaatio voi seurata mainoskampanjoiden suorituskykyä ja tehdä tarvittaessa muutoksia.
 • Aika- ja kustannustehokkuus: Verkkomainostus voi olla erittäin kustannustehokasta, kun mainoksia kohdennetaan oikein.

Verkkomainonta on monipuolinen ja tehokas markkinointikanava, joka voi auttaa yrityksiä ja organisaatioita tavoittamaan uusia asiakkaita ja kasvattamaan liiketoimintaa.

3. Sähköpostimarkkinointi: Mitä se on ja miten se toimii?

Sähköpostimarkkinointi on markkinointistrategia, joka keskittyy sähköpostin käyttöön asiakkaiden tavoittamiseen ja sitouttamiseen. Sähköpostimarkkinoinnin tavoitteena on rakentaa luottamusta ja tunnettuutta yritykseen tai organisaatioon sekä houkutella uusia asiakkaita.

Sähköpostimarkkinointia voidaan toteuttaa monin eri tavoin, esimerkiksi:

 • Uutiskirjeet: Uutiskirjeet ovat sähköpostiviestejä, jotka lähetetään säännöllisesti yrityksen tai organisaation asiakkaille. Uutiskirjeissä voidaan jakaa tietoa yrityksen tuotteista tai palveluista, uutisia, tarjouksia tai muita ajankohtaisia asioita.

 • Tarjoukset ja kampanjat: Sähköpostia voidaan käyttää myös tarjousten ja kampanjoiden lähettämiseen. Tarjoukset ja kampanjat voivat auttaa houkuttelemaan uusia asiakkaita ja lisäämään myyntiä.

 • Asiakaspalvelu: Sähköpostia voidaan käyttää myös asiakaspalveluun. Sähköpostin avulla yritykset tai organisaatiot voivat vastata asiakkaiden kysymyksiin ja tarjota tukea.

Sähköpostimarkkinoinnin onnistuminen riippuu siitä, että luotu sisältö on laadukasta ja relevanttia kohdeyleisölle. Sisältön tulee olla myös mielenkiintoista ja hyödyllistä, jotta se saa asiakkaat palaamaan sen pariin.

Sähköpostimarkkinoinnin hyödyt:

 • Kohdentaminen: Sähköpostimarkkinointia voidaan kohdentaa hyvin tarkasti, jolloin sähköpostiviestit lähetetään vain niille ihmisille, jotka ovat todennäköisimmin kiinnostuneita niistä.
 • Mitattavuus: Sähköpostimarkkinointia voidaan mitata tehokkaasti, jolloin yritys tai organisaatio voi seurata sähköpostikampanjoiden suorituskykyä ja tehdä tarvittaessa muutoksia.
 • Aika- ja kustannustehokkuus: Sähköpostimarkkinointi voi olla erittäin kustannustehokasta, kun sähköpostiviestejä kohdennetaan oikein.

Jos haluat parantaa yrityksesi tai organisaatiosi markkinointia, kannattaa harkita sähköpostimarkkinoinnin hyödyntämistä. Sähköpostimarkkinointi on tehokas tapa rakentaa luottamusta ja tunnettuutta sekä houkutella uusia asiakkaita.

Sähköpostimarkkinoinnin aloittaminen

Sähköpostimarkkinoinnin aloittaminen on helppoa. Tarvitset vain sähköpostimarkkinointityökalun, jonka avulla voit luoda ja lähettää sähköpostiviestejä. Sähköpostimarkkinointityökaluja on saatavilla ilmaiseksi ja maksutta.

Kun olet valinnut sähköpostimarkkinointityökalun, sinun tulee luoda sähköpostilista. Sähköpostilistalle voit kerätä asiakkaiden sähköpostiosoitteita esimerkiksi uutiskirjeen tilauslomakkeen avulla.

Kun sinulla on sähköpostilista, voit alkaa luoda ja lähettää sähköpostiviestejä. Sähköpostiviestit tulee suunnitella huolellisesti, jotta ne ovat laadukkaita ja relevantteja kohdeyleisölle.

Sähköpostimarkkinoinnin vinkkejä

Tässä muutamia vinkkejä sähköpostimarkkinoinnin onnistuneeseen toteuttamiseen:

 • Kohdenna sähköpostiviestit huolellisesti. Sähköpostiviestit tulee kohdentaa niin, että ne ovat relevantteja vastaanottajille.
 • Luo laadukasta ja kiinnostavaa sisältöä. Sähköpostiviestit tulee olla laadukkaita ja kiinnostavia, jotta ne saavat vastaanottajat palaamaan niiden pariin.
 • Mittaa sähköpostimarkkinointikampanjoiden suorituskykyä. Sähköpostimarkkinointikampanjoiden suorituskykyä tulee seurata, jotta voidaan tehdä tarvittaessa muutoksia.

Sähköpostimarkkinointi on tehokas työkalu, jota voidaan käyttää monin eri tavoin. Kun sähköpostimarkkinointi toteutetaan huolellisesti, se voi auttaa yrityksiä ja organisaatioita tavoittamaan uusia asiakkaita ja kasvattamaan liiketoimintaa.

Hakukoneoptimointi

Hakukoneoptimointi (SEO) tarkoittaa toimenpiteitä, joilla pyritään parantamaan kotisivujen sijoittumista hakukoneiden hakutulossivuilla. Hakukoneoptimointia voidaan toteuttaa esimerkiksi seuraavilla tavoilla:

 • Sisältöoptimointi: Kotisivujen sisältöä muokataan siten, että se on hakukoneille sopivaa ja kohdeyleisölle kiinnostavaa.
 • Tekniikkaoptimointi: Kotisivujen tekninen toteutus optimoidaan siten, että ne latautuvat nopeasti ja toimivat moitteettomasti hakukoneiden indeksoinnissa.
 • Linkkioptimointi: Kotisivuille hankitaan linkkejä muista verkkosivuilta. Linkit kertovat hakukoneille, että kotisivut ovat tärkeitä ja laadukkaita.

Lue lisää hakukoneoptimoninista täältä!

Yhteenveto

Kotisivujen markkinointi ja hakukoneoptimointi ovat tärkeitä työkaluja, joita voidaan käyttää kotisivujen näkyvyyden parantamiseen. Näiden työkalujen avulla voidaan tavoittaa uusia asiakkaita ja kasvattaa yrityksen tai organisaation liiketoimintaa.

Jos haluat parantaa kotisivujesi näkyvyyttä verkossa, kannattaa tutustua kotisivujen markkinointiin ja hakukoneoptimointiin. Internetissä on saatavilla paljon tietoa näistä aiheista. Voit myös kääntyä meidän puoleen ja autamme sinua toteuttamaan kotisivujesi markkinointia ja hakukoneoptimointia.

Ota rohkeasti yhteyttä!

Älä epäröi ottaa meihin yhteyttä - me olemme valmiina auttamaan sinua matkallasi kohti menestystä!

OTA YHTEYTTÄ!AJANVARAUS ZOOM-TAPAAMISEEN

Blogikirjoituksia