Dataratas-logo
Luo Menestyvä Google Business Profiili 2024!

Luo Menestyvä Google Business Profiili 2024!

Oletko tietoinen siitä, että Google Business Profiilisi voi auttaa sinua houkuttelemaan uusia asiakkaita ja nostamaan yrityksesi näkyvyyttä Google-hakutuloksissa?

Google Business Profiili on välttämätön online-läsnäolosi osa ja tämän artikkelin avulla opit, miten voit saada enemmän hyötyä siitä.

Keskeiset kohdat

 • Luo Google Business -profiilisi
 • Lisää kuvia ja tietoja yrityksestäsi
 • Pyydä asiakkailtasi arvosteluja ja vastaa niihin
 • Hyödynnä Google Mapsia yrityksesi näkyvyyden lisäämiseen
 • Paranna Google-hakukonetuloksia optimoimalla profiiliasi

Mikä on Google Business Profiili?

Google Business Profiili, tai Google yritysprofiili, on ilmainen työkalu Google My Business -palvelussa, jonka avulla voit hallita yrityksesi näkymistä Google-hakutuloksissa, Mapsissa ja Google+:ssa. Yritysprofiilisi näkyy potentiaalisille asiakkaillesi, kun he etsivät tai selaillessaan paikallisia yrityksiä verkossa. Profiili tarjoaa kattavia tietoja yrityksestäsi, kuten aukioloajat, osoitteen ja linkit verkkosivuillesi ja sosiaalisen median profiileihisi.

Google Business Profiili on siis tehokas tapa lisätä näkyvyyttäsi Googlessa ja auttaa asiakkaita löytämään ja yhteydenottamaan yritykseesi. Se on myös tärkeä osa hakukoneoptimointia, sillä profiilisi tarkkuus ja täydellisyys vaikuttavat paikalliseen hakutulosten sijoittumiseen.

Google Business Profiilin luominen ja täydellistäminen

Google Business Profiilin luominen on tärkeä askel yrityksesi näkyvyyden parantamisessa. Aloita rekisteröimällä Google-yritystili ja kirjaudu sitten Google My Business -palveluun. Täytä kaikki tarvittavat tiedot yrityksesi osoitteesta, aukioloajoista, puhelinnumerosta ja verkkosivuista.

Lisää myös houkuttelevia kuvia yrityksestäsi ja tuotteistasi. Tämä auttaa asiakkaita tunnistamaan yrityksesi ja tuntemaan olonsa tervetulleeksi.

Google Business Profiilin täydellistäminenHyödyt
Lisää arvostelut ja vastaa niihinParantaa yrityksen mainetta ja luotettavuutta
Lisää sijainti ja yhteystiedotHelpottaa asiakkaita löytämään yrityksen ja ottamaan yhteyttä
Lisää tarjoukset ja tapahtumatHoukuttelee uusia asiakkaita ja innostaa vanhoja palaamaan

Uusi sisältö voi auttaa Google-hakukonetuloksissa. Google pitää ajantasaisesta ja korkealaatuisesta sisällöstä, joten lisää uusi sisältö säännöllisesti. Tämä auttaa rankingissa.

Muista myös vastata asiakkaiden arvosteluihin. Hyvät arvostelut houkuttelevat lisää asiakkaita ja antavat yrityksellesi arvostusta. Huonot arvostelut kannattaa käsitellä heti ja miettiä, miten voit parantaa asiakaskokemusta.

Google Business Profiilin optimointi ja näkyvyyden parantaminen

Jotta yrityksesi näkyisi mahdollisimman hyvin Google-hakukonetuloksissa, on tärkeää, että Google Business Profiilisi on optimoitu hakukoneita varten. Alla on muutamia vinkkejä, joiden avulla parannat yrityksesi näkyvyyttä:

Hakukoneoptimointi perusteet:

 • Varmista, että kaikki yritykseesi liittyvä tieto on täydellistä ja tarkkaa. Varmista, että yrityksesi nimi, osoite ja puhelinnumero ovat täsmälleen samat kaikissa verkkolähteissä.
 • Käytä hakuystävällisiä avainsanoja valitessasi kuvauksen ja luodessasi sisältöä Google Business Profiilillesi.
 • Linkitä verkkosivustosi Google Business Profiiliin ja päinvastoin, jotta lisäät luottamusta ja parannat hakukonenäkyvyyttä yrityksellesi.

Google-arvostelut:

Google-arvostelut ovat tärkeä osa yrityksesi näkyvyyttä Google-hakutuloksissa. Varmista, että sinulla on mahdollisimman paljon ja positiivisia arvosteluja. Alla on muutama vinkki arvostelujen saamiseksi:

 1. Kehota asiakkaitasi jättämään arvostelu Google Business Profiililleesi. Voit lähettää heille automaattisen palautepyynnön Google My Business -tilisi kautta.
 2. Käsittele negatiiviset arvostelut ammattimaisesti ja ystävällisesti. Näin luot luottamusta sekä uusien asiakkaiden että hakukoneiden silmissä.

Muita näkyvyyteen vaikuttavia tekijöitä:

 • Julkaista säännöllisesti päivityksiä Google Business Profiiliisi. Uudet kuvat ja päivitykset pitävät yrityksesi ajantasalla.
 • Pidä huoli siitä, että Google Maps -liikenne kulkee oikein yrityksesi lähistöllä oleville paikoille. Tämä auttaa potentiaalisia asiakkaitasi löytämään tiensä liikkeeseesi helpommin.

Yllä mainitut vinkit auttavat sinua parantamaan yrityksesi näkyvyyttä Google-hakutuloksissa. Muista, että Google Business Profiilin optimointiin on panostettava jatkuvasti.

Google Maps ja Google Business Profiili

Google Maps on yksi tärkeimmistä navigointisovelluksista, jonka avulla käyttäjät löytävät yrityksiä. Lisäämällä yrityksesi tiedot Google My Business -palveluun, voit hyödyntää Google Mapsia yrityksen näkyvyyden parantamiseen ja asiakkaiden houkuttelemiseen.

Kun lisäät yrityksesi tiedot Google My Business -palveluun, ne näkyvät automaattisesti Google Mapsissa. Tämä tekee yrityksesi löytymisen entistä helpommaksi asiakkaille, jotka etsivät lähellä olevia yrityksiä. Lisäksi voit lisätä Google Mapsiin tarkkoja sijainteja, kuten erityisiä tuotteita tai tarjouksia, jotka voivat houkutella asiakkaita.

Google Mapsia voidaan myös käyttää asiakasarvostelujen tarkistamiseen. Kun asiakkaat jättävät arvostelun Google My Business -palveluun, ne näkyvät myös Google Mapsissa. Positiiviset arvostelut lisäävät yrityksesi kiinnostavuutta ja houkuttelevat potentiaalisia asiakkaita.

Kun käytät Google Mapsia yrityksesi markkinointiin, varmista, että yrityksesi tiedot ovat ajantasaiset ja täydelliset. Tämä parantaa hakukoneoptimointia ja auttaa yritystäsi erottumaan muista.

Johtopäätös

Google Business Profiili on tärkeä osa yrityksen digitaalista näkyvyyttä. Sen avulla asiakkaat löytävät helposti yrityksen yhteystiedot, arvostelut ja aukioloajat. Suosittelemme luomaan Google Business Profiilin, vaikka yrityksesi ei olisikaan verkkokauppa.

Kun olet luonut Google Business Profiilisi, lisää sinne perustiedot, kuvat ja arvostelut, jotta asiakkaat saavat kattavan kuvan yrityksestäsi. Muista myös päivittää tietoja säännöllisesti ja vastata asiakkaiden arvosteluihin.

Hakukoneoptimointi auttaa Google Business Profiilisi löydettävyyttä hakutuloksissa. Panosta avainsanoihin, luo sisältöä ja kerää arvosteluja. Google Maps on myös tehokas tapa kasvattaa näkyvyyttä. Tarkista, että yrityksesi tiedot ovat oikein ja lisää tarvittaessa kuvia ja lisätietoja.

Toivomme, että tämä opas auttoi sinua luomaan menestyvän Google Business Profiilin. Muista, että parempi näkyvyys johtaa parempiin tuloksiin. Pidä huolta Google Business Profiilistasi ja seuraa sen kehitystä säännöllisesti.

Usein kysyttyä

Mikä on Google Business Profiili?

Google Business Profiili on ilmainen työkalu, jonka avulla yritykset voivat hallita verkkosivuillaan näkyvää tietoaan. Profiilin avulla yritykset voivat lisätä tietoja, kuten yrityksen nimen, sijainnin, aukioloajat, yhteystiedot ja tuotteet tai palvelut. Profiili näkyy Google Mapsissa ja Haussa, ja se voi auttaa yrityksiä tavoittamaan uusia asiakkaita.

Kenelle Google Business Profiili sopii?

Google Business Profiili sopii kaikille yrityksille, joilla on fyysinen toimipiste. Profiili on erityisen hyödyllinen yrityksille, jotka haluavat parantaa näkyvyyttään Google Mapsissa ja Haussa.

Miten luon Google Business Profiilin?

Google Business Profiilin luominen on helppoa. Voit luoda profiilin Google-tililläsi tai ilman sitä. Jos sinulla on Google-tili, voit luoda profiilin kirjautumalla sisään tiliisi ja valitsemalla "Lisää yritys". Jos sinulla ei ole Google-tiliä, voit luoda profiilin syöttämällä yrityksesi tiedot Google-sivustolle.

Miten täydennän Google Business Profiilia?

Google Business Profiilin täydentäminen on tärkeää, jotta potentiaaliset asiakkaat löytävät yrityksesi helposti. Voit täydentää profiilia lisäämällä tietoja, kuten yrityksen nimen, sijainnin, aukioloajat, yhteystiedot ja tuotteet tai palvelut. Voit myös lisätä kuvia ja videoita yrityksestäsi.

Miten voin kerätä arvosteluja Google Business Profiiliin?

Asiakkaat voivat antaa arvosteluja Google Business Profiileista. Voit pyytää asiakkaitasi antamaan arvosteluja lähettämällä heille sähköpostia tai tekstiviestiä. Voit myös tarjota asiakkaille etuja, kuten alennuksia tai ilmaisia tuotteita, arvostelujen antamisesta.

Miten voin vastata arvosteluihin Google Business Profiilissa?

Voit vastata asiakkaiden arvosteluihin Google Business Profiilissa. Vastaaminen arvosteluihin on tärkeää, jotta voit osoittaa asiakkaille, että arvostat heidän mielipiteitään. Vastauksessasi voit kiittää asiakkaasta arvostelusta, vastata asiakkaan kysymyksiin tai korjata mahdollisia väärinkäsityksiä.

Miten voin hallita Google Business Profiilia?

Google Business Profiilia voi hallita Google-sivuston kautta. Voit muokata profiilin tietoja, lisätä kuvia ja videoita, vastata arvosteluihin ja seurata profiilin suorituskykyä.

Miten voin parantaa Google Business Profiilin näkyvyyttä?

Google Business Profiilin näkyvyyttä voi parantaa täydentämällä profiilin tiedot huolellisesti, lisäämällä kuvia ja videoita sekä keräämällä arvosteluja. Voit myös käyttää Google Adsin sijaintiin perustuvia mainoksia tavoittaaksesi uusia asiakkaita.

Ota rohkeasti yhteyttä!

Älä epäröi ottaa meihin yhteyttä - me olemme valmiina auttamaan sinua matkallasi kohti menestystä!

OTA YHTEYTTÄ!AJANVARAUS ZOOM-TAPAAMISEEN

Blogikirjoituksia