Dataratas-logo
inbound-outbound

INBOUND verrattuna OUTBOUND-MARKKINOINTIIN

Inbound-markkinointi on kasvattanut suosiotaan vuosien varrella, sillä se on todettu tehokkaaksi tavaksi houkutella ja sitouttaa asiakkaita. Monet yritykset ovat siirtymässä perinteisestä outbound-markkinoinnista kohti inbound-markkinointia, kuten sisältömarkkinointia, hakukoneoptimointia ja sosiaalisen median markkinointia.

Ostokäyttäytyminen on muuttunut internetin myötä. Internetti on siirtynyt yhä enemmän älypuhelimiin ja trendi jatkuu samaan suuntaan. Perinteisen markkinointimallin (outbound-markkinointi) rinnalle on tullut nykyaikainen inbound-markkinointi. 

Ostaminen on muuttunut merkittävästi. Ennen valta oli myyjällä, koska hänellä oli viimeisin tieto tuotteesta. Nykyään valta on siirtynyt ostajalle. Hän hakee tietoa tuotteesta internetistä, ennen kun tekee hankintapäätöksen. 

MITÄ ON INBOUND-MARKKINOINTI 

Inbound-markkinointi on markkinointikeino, jossa potentiaalinen asiakas ottaa itse yhteyttä markkinoijaan. Inbound-markkinointia toteutetaan internetin avulla ja tyypillisinä välineinä ovat hyödyllinen sisältömarkkinointi, hakukoneoptimointi, hakusanamainonta ja sosiaalisen median hyödyntäminen. 

Inbound-markkinoinnissa asiakkaalle ei tyrkytetä mitään. Tavoitteena on se, että asiakas löytää itse yrityksen omilla ehdoilla ja aikataululla. 

MITÄ ON OUTBOUND-MARKKINOINTI 

Outbound-markkinointi edustaa vanhaa myyntimallia, kuten kylmäsoitot, suoramarkkinointi, roskapostitus. Outbound-markkinointi perustuu siihen, että markkinoija lähestyy aktiivisesti potentiaalisia asiakkaita eri markkinointiviesteillään. 

INBOUNDIN JA OUTBOUNDIN EROT 

Inboundissa houkutellaan asiakasta ottamaan yhteyttä, kun taas outboundissa markkinoija ottaa yhteyttä asiakkaaseen, vaikka hän ei olisi kiinnostunut tuotteesta. Erona on markkinoinnin suunta, myös vapaaehtoisuus ja tyrkyttäminen. 

Inbound markkinoinnin statistiikkahttps://financesonline.com/inbound-marketing-statistics/

YHTEENVETO 

Valtaosa ihmisistä etsii tietoa tuotteista ja palveluista internetistä. Ihmiset ovat kyllästyneet perinteiseen markkinointiin. Löytyykö vielä henkilöitä, jotka ovat iloisia, kun joku kauppaa lehtiä puhelimella? Ai kuinka mahtava, kun soitit! Kerro rauhassa mitä myyt, olen niin innoissani! Tai kun tulee niitä roskaposteja! Mahtavaa, taas uusi laihdutuslääke keksitty! 

On tärkeää muistaa, että markkinointistrategian valinta riippuu yrityksen tavoitteista, kohdeyleisöstä ja resursseista. Monet yritykset hyödyntävät sekä inbound- että outbound-markkinointia integroidussa markkinointistrategiassaan saavuttaakseen parhaat tulokset.

Perinteinen markkinointi, outbound, ei ole kuollut. Sitä tarvitaan edelleen, mutta sen merkitys tulee vähenemään. Tällä hetkellä vielä noin 15 % uskoo mainoksiin. 

Inbound-markkinointimalli valtaa alaa. Yhä useammat ovat siirtymässä nykyaikaiseen markkinointimalliin, koska siinä on tulevaisuus; se on tehokkaampaa ja edullisempaa.

Ota rohkeasti yhteyttä!

Älä epäröi ottaa meihin yhteyttä - me olemme valmiina auttamaan sinua matkallasi kohti menestystä!

OTA YHTEYTTÄ!AJANVARAUS ZOOM-TAPAAMISEEN

Blogikirjoituksia